Demo

Bekijk de demo en ontdek hoe Read&Write werkt. Binnen 10 minuten leer je alles over de belangrijkste functionaliteiten van dit compenserende programma. 

Webinar

Wil je meer leren over Read&Write en hoe het programma bijdraagt aan het geven van effectief onderwijs? Bekijk gratis en en snel de on-demand webinar. De duur van de webinar is tussen de 15-20 minuten. Schrijf je hieronder in. 

De kern van Read&Write

Werken in digitale omgeving

Read&Write is een cloud-toepassing die via de browser op devices is in te zetten en met alle digitale teksten kan werken. Dat maakt de software ideaal voor het werken in een digitale omgeving.

 

Leren van talen

Read&Write biedt compenserende schrijf- en leesondersteuning in diverse talen zoals Nederlands, Engels, Frans en Spaans. Hierdoor is het programma ook goed te gebruiken bij het leren van talen.

Methode-onafhankelijk 

Read&Write biedt online ondersteuning bij begrijpend en technisch lezen en studeren. Daarnaast biedt de software ondersteuning bij het schrijven van teksten. Het gebruiksvriendelijke programma maakt moeilijke lezers en spellers zelfredzaam zodat ze op hun eigen niveau kunnen omgaan met teksten.

 

Digitale schoolboeken

Digitale schoolboeken zijn verkrijgbaar via STI (Stichting Toegankelijke informatie) of Dedicon

Schaf een licentie aan voor onbeperkt gebruik
Bestel Read&Writ
Kies voor een bestuurslicentie met korting
Bekijk de voordelen

Read&Write

Compenserende software voor online gebruik

Read&Write is het gebruiksvriendelijke compenserende programma voor online werken. De software geeft ondersteuning bij dyslexie en andere lees- en/of spellingproblemen, maar is ook breder inzetbaar. Bijvoorbeeld voor leerlingen met TOS, ASS, AD(H)D en een NT2-achtergrond. Zo kan de gebruiker zelfredzaam en op zijn of haar eigen niveau omgaan met teksten. Het programma werkt online en is altijd en overal beschikbaar op devices met een internetverbinding. 

Read&Write is goed in te zetten is goed in te zetten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en zelfs geschikt op de werkvloer!

  • Veel ondersteunde functies die zorgen dat leerlingen efficiënter werken en zich beter kunnen focussen op tekstbegrip 
  • Slimme woordvoorspeller en woordenboek dat ondersteunt bij werkwoordspelling 
  • Toename in zelfvertrouwen én motivatie bij de leerling 

Meer weten over Read&Write 

Meer dan voorlezen alleen

De gebruiksvriendelijke werkomgeving biedt toegang tot heel wat handige functies. Compenserende software doet namelijk veel meer dan voorlezen alleen.

 

Lezen

De zin en het woord die worden voorgelezen worden met een highlight aangegeven. De voorleesstem en de leessnelheid zijn naar wens in te stellen.

 

Schrijven

De software werkt als schrijfhulp, voorkomt het maken van fouten én corrigeert gemaakte fouten. 

 

Tekstbegrip

Het programma heeft een uitgebreide woordenboekfunctie. De verklarende, vertalende en beeldwoordenboeken dragen bij aan het tekstbegrip en verrijken bij schrijven het taalgebruik.

 

Leren

De leerling kan met verschillende kleuren woorden en zinnen markeren en die laten omzetten naar een samenvatting. Ook kan hij of zij de samenvatting beluisteren.

Op wetenschappelijke basis

Verschillende studies tonen aan dat er een significante verbetering van het tekstbegrip is wanneer een zwakke lezer leest met behulp van geavanceerde compenserende voorleessoftware. De software vergroot de zelfstandigheid en draagt bij aan (lees)motivatie en meer schoolplezier.

 

Onderzoek naar de effectiviteit van compenserende software laat positieve effecten zien op de kwaliteit van taken en de snelheid waarmee ze worden uitgevoerd. Het gebruik van compenserende hulpmiddelen kan daarnaast ook een remediërend effect hebben. De inzet heeft positieve effecten op lees- en spellingniveau, woordbegrip en tekstbegrip.

Vergelijk compenserende software

Benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen onze compenserende software?

Lees dan het artikel ‘De meerwaarde van compenserende software’.

Andere compenserende programma’s

product image product brand

Compenserende software voor online werken

Bekijk
product image product brand

Compenserende software voor online en offline

Bekijk
product image product brand

Compenserende software voor online gebruik

Bekijk