Demo

Bekijk de demo en ontdek hoe Kurzweil werkt. Binnen 10 minuten leer je alles over de belangrijkste functionaliteiten. 

Webinar

Ontdek hoe Kurzweil bijdraagt aan effectief onderwijs door onze gratis on-demand webinar te bekijken. In slechts 15-20 minuten kom je alles te weten over Kurzweil.

De kern van Kurzweil Suite

Kurzweil Suite bestaat uit 4 onderdelen, te weten: Kurzweil 3000 Win/Mac, Kurzweil Cloud, Kurzweil Web2Speech en Kurzweil App.

Kurzweil 3000 Win/Mac is de geïnstalleerde software voor devices die werken met een Windows- of MacOS besturingssysteem.

Kurzweil Cloud biedt uitgebreide online ondersteuning op het gebied van lezen, schrijven en studeren.

Kurzweil Web2Speech is de extensie (Google Chrome en Microsoft Edge) die websites voorleest.

Kurzweil App (voor Android en iOS) leest KES-bestanden voor.

Werken in digitale omgeving en op papier

Kurzweil kan zowel offline als online worden ingezet. Het programma werkt via de browser met alle digitale teksten.

 

Leren van talen

Kurzweil biedt compenserende schrijf- en leesondersteuning in diverse talen zoals Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Hierdoor is het programma ook goed te gebruiken bij het leren van talen.

 

Toetsen en examens Kurzweil Windows

Kurzweil mag zonder internetverbinding gebruikt worden tijdens de eindtoets van het basisonderwijs, tentamens en examens. Lees meer op Eindtoets en dyslexie of Eindexamen en dyslexie.

 

Let op: voor het afnemen van eindtoetsen en centrale schriftelijke eindexamens met Kurzweil is het dringende advies om dit te doen vanaf een Windows-apparaat. Neem voor advies op maat contact op met educatie@lexima.nl. 

Digitale schoolboeken

Digitale schoolboeken zijn verkrijgbaar via STI (Stichting Toegankelijke informatie) of Dedicon.

 

Methode-onafhankelijk 

Kurzweil biedt online ondersteuning bij begrijpend en technisch lezen en studeren. Daarnaast biedt de software ondersteuning bij het schrijven van teksten. Het gebruiksvriendelijke programma maakt moeilijke lezers en spellers zelfredzaam zodat ze op hun eigen niveau kunnen omgaan met teksten.

 

Veilig online toetsen afnemen met eXamode

eXamode maakt het mogelijk om online toetsen en tentamens af te nemen in de veilige en afgesloten omgeving van Kurzweil Cloud. Hierdoor kunnen leerlingen of studenten met een extra ondersteuningsbehoefte ook tijdens toetsen en tentamens hun vertrouwde compenserende programma gebruiken. Fijn voor hen, want dit zorgt voor minder stress en frustraties.

De docent of supervisor zet toetsen klaar in de afgeschermde omgeving van eXamode. Leerlingen en studenten hebben tijdens de toets toegang tot de documenten en functies die de supervisor beschikbaar heeft gesteld. 

Schaf een licentie aan voor onbeperkt gebruik
Bestel Kurzweil
Kies voor een bestuurslicentie met korting
Bekijk de voordelen

Kurzweil Suite

De meest geavanceerde compenserende software

Kurzweil geeft ondersteuning bij dyslexie en andere lees- en/of spellingproblemen, maar is ook breder inzetbaar. Bijvoorbeeld voor leerlingen met TOS, ASS, AD(H)D en een NT2-achtergrond. Zo kan de gebruiker zelfredzaam en op zijn of haar eigen niveau omgaan met teksten. Kurzweil scoort op kwaliteit, unieke veelzijdigheid en betrouwbaarheid. De software is de beste compenserende software voor online en offline werken. De cloud toepassing maakt het inzetbaar op alle devices met een internetverbinding.

 

  • Kurzweil is goed in te zetten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en zelfs geschikt op de werkvloer!
  • Veel ondersteunde functies die zorgen dat leerlingen efficiënter werken en zich beter kunnen focussen op tekstbegrip
  • Slimme woordvoorspeller en woordenboek dat ondersteunt bij werkwoordspelling
  • Leerling kan mindmaps maken om snel ideeën te bundelen en organiseren.
  • Toename in zelfvertrouwen én motivatie bij de leerling

Kurzweil is nu uitgebreid met eXamode. Met deze functionaliteit kunnen scholen digitaal toetsen en tentamens afnemen in een veilige en afgesloten omgeving. Lees hier meer over eXamode.

Meer weten over Kurzweil 

Meer dan voorlezen alleen

De gebruiksvriendelijke werkomgeving biedt toegang tot heel wat handige functies. Compenserende software doet namelijk veel meer dan voorlezen alleen.

 

Lezen

De zin en het woord die worden voorgelezen worden met een highlight aangegeven. De voorleesstem en de leessnelheid zijn naar wens in te stellen.

 

Schrijven

De software werkt als schrijfhulp, voorkomt het maken van fouten én corrigeert gemaakte fouten. Daarnaast krijgt de gebruiker ondersteuning bij werkwoordvervoegingen.

 

Tekstbegrip

Het programma heeft een uitgebreide woordenboekfunctie. De verklarende, vertalende en beeldwoordenboeken dragen bij aan het tekstbegrip en verrijken bij schrijven het taalgebruik.

 

Leren

De leerling kan met verschillende kleuren woorden en zinnen markeren en die laten omzetten naar een samenvatting. Ook kan hij of zij de samenvatting beluisteren.

Op wetenschappelijke basis

Verschillende studies tonen aan dat er een significante verbetering van het tekstbegrip is wanneer een zwakke lezer leest met behulp van geavanceerde compenserende voorleessoftware. De software vergroot de zelfstandigheid en draagt bij aan (lees)motivatie en meer schoolplezier.

 

Onderzoek naar de effectiviteit van compenserende software laat positieve effecten zien op de kwaliteit van taken en de snelheid waarmee ze worden uitgevoerd. Het gebruik van compenserende hulpmiddelen kan daarnaast ook een remediërend effect hebben. De inzet heeft positieve effecten op lees- en spellingniveau, woordbegrip en tekstbegrip.

Vergelijk compenserende software

Benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen onze compenserende software?

Lees dan het artikel ‘De meerwaarde van compenserende software’.

Andere compenserende programma’s

product image product brand

Compenserende software voor online werken

Bekijk
product image product brand

Compenserende software voor online en offline

Bekijk
product image product brand

Compenserende software voor online gebruik

Bekijk