Demo

Bekijk de demo en ontdek hoe Alinea Suite werkt. Binnen 10 minuten leer je alles over de belangrijkste functionaliteiten. 

Webinar

Ontdek hoe Alinea Suite bijdraagt aan effectief onderwijs door onze gratis on-demand webinar te bekijken. In slechts 15-20 minuten kom je alles te weten over Alinea Suite.

De kern van Alinea Suite 

Alinea Suite bestaat uit 4 onderdelen te weten: Alinea Windows, Alinea Cloud, Alinea Web2Speech en Alinea App.

Alinea Windows is geïnstalleerde software voor devices die werken met een Windows-besturingssysteem. en werkt optimaal in Microsoft Office en PDF-documenten.

Alinea Cloud biedt online, dus zonder installeren, uitgebreide ondersteuning op het gebied van lezen, schrijven en studeren.

Alinea Web2Speech is de extensie die websites voorleest voor de Google Chrome browser en Microsoft Edge browser.

Alinea App (voor Android en iOS) maakt het mogelijk om met een tablet of smartphone een foto te maken van teksten en deze voor te laten lezen.

Werken in digitale omgeving en op papier

Met Alinea Suite is de juiste assistentie altijd binnen handbereik, zowel bij het werken met papieren als digitaal lesmateriaal.

 

Leren van talen

Alinea Suite biedt compenserende schrijf- en leesondersteuning in diverse talen zoals Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Hierdoor is het programma ook goed te gebruiken bij het leren van talen.

Methode-onafhankelijk 

Alinea Suite biedt online ondersteuning bij begrijpend en technisch lezen en studeren. Daarnaast biedt de software ondersteuning bij het schrijven van teksten. Het gebruiksvriendelijke programma maakt moeilijke lezers en spellers zelfredzaam zodat ze op hun eigen niveau kunnen omgaan met teksten.

 

Digitale schoolboeken

Digitale schoolboeken zijn verkrijgbaar via STI (Stichting Toegankelijke informatie) of Dedicon

Veilig online toetsen afnemen met eXamode

eXamode maakt het mogelijk om online toetsen en tentamens af te nemen in de veilige en afgesloten omgeving van Alinea Cloud. Hierdoor kunnen leerlingen of studenten met een extra ondersteuningsbehoefte ook tijdens toetsen en tentamens hun vertrouwde compenserende programma gebruiken. Fijn voor hen, want dit zorgt voor minder stress en frustraties.

De docent of supervisor zet toetsen klaar in de afgeschermde omgeving van eXamode. Leerlingen en studenten hebben tijdens de toets toegang tot de documenten en functies die de supervisor beschikbaar heeft gesteld. 

 

Toetsen en examens

Alinea Windows programma mag zonder internetverbinding gebruikt worden tijdens de eindtoets van het basisonderwijs, tentamens en examens. Lees meer op Eindtoets en dyslexie of Eindexamen en dyslexie

Schaf een licentie aan voor onbeperkt gebruik
Bestel Alinea Suite
Kies voor een bestuurslicentie met korting
Bekijk de voordelen

Alinea Suite

Compenserende software voor online en offline werken

Alinea Suite biedt compenserende oplossingen voor offline en online werken. De software geeft ondersteuning bij dyslexie en andere lees- en/of spellingproblemen, maar is ook breder inzetbaar. Bijvoorbeeld voor leerlingen met TOS, ASS, AD(H)D en een NT2-achtergrond. Zo kan de gebruiker zelfredzaam en op zijn of haar eigen niveau omgaan met teksten. 

Alinea Suite is goed in te zetten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en zelfs geschikt op de werkvloer! 

  • Veel ondersteunde functies die zorgen dat leerlingen efficiënter werken en zich beter kunnen focussen op tekstbegrip
  • Slimme woordvoorspeller en woordenboek dat ondersteunt bij werkwoordspelling
  • In te zetten bij examens en toetsen
  • Toename in zelfvertrouwen én motivatie bij de leerling 

Alinea Suite is nu uitgebreid met eXamode. Met deze functionaliteit kunnen scholen digitaal toetsen en tentamens afnemen in een veilige en afgesloten omgeving. Lees hier meer over eXamode.

Meer weten over Alinea Suite 

Meer dan voorlezen alleen

De gebruiksvriendelijke werkomgeving biedt toegang tot heel wat handige functies. Compenserende software doet namelijk veel meer dan voorlezen alleen.

 

Lezen

De zin en het woord die worden voorgelezen worden met een highlight aangegeven. De voorleesstem en de leessnelheid zijn naar wens in te stellen.

 

Schrijven

De software werkt als schrijfhulp, voorkomt het maken van fouten én corrigeert gemaakte fouten. Daarnaast krijgt de gebruiker ondersteuning bij werkwoordvervoegingen.

 

Tekstbegrip

Het programma heeft een uitgebreide woordenboekfunctie. De verklarende, vertalende en beeldwoordenboeken dragen bij aan het tekstbegrip en verrijken bij schrijven het taalgebruik.

 

Leren

De leerling kan met verschillende kleuren woorden en zinnen markeren en die laten omzetten naar een samenvatting. Ook kan hij of zij de samenvatting beluisteren.

Op wetenschappelijke basis

Verschillende studies tonen aan dat er een significante verbetering van het tekstbegrip is wanneer een zwakke lezer leest met behulp van geavanceerde compenserende voorleessoftware. De software vergroot de zelfstandigheid en draagt bij aan (lees)motivatie en meer schoolplezier.

 

Onderzoek naar de effectiviteit van compenserende software laat positieve effecten zien op de kwaliteit van taken en de snelheid waarmee ze worden uitgevoerd. Het gebruik van compenserende hulpmiddelen kan daarnaast ook een remediërend effect hebben. De inzet heeft positieve effecten op lees- en spellingniveau, woordbegrip en tekstbegrip.

Vergelijk compenserende software

Benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen onze compenserende software?

Lees dan het artikel ‘De meerwaarde van compenserende software’