Demo

Bekijk de demo en ontdek hoe Alinea Online werkt. Binnen 10 minuten leer je alles over de belangrijkste functionaliteiten. 

Webinar 

Ontdek hoe Alinea Online bijdraagt aan effectief onderwijs door onze gratis on-demand webinar te bekijken. In slechts 15-20 minuten kom je alles te weten over Alinea Online.

De kern van Alinea Online

Alinea Online bestaat uit 2 onderdelen, te weten: Alinea Cloud en Alinea Web2 Speech.

Alinea Cloud biedt online, dus zonder installeren, uitgebreide ondersteuning op het gebied van lezen, schrijven en studeren.

Alinea Web2Speech is de extensie die websites voorleest voor de Google Chrome browser en Microsoft Edge browser.

Werken in digitale omgeving

Alinea Online is een cloud-toepassing die via de browser op devices is in te zetten en met alle digitale teksten kan werken. Dat maakt de software ideaal voor het werken in een digitale omgeving..

 

Leren van talen

Alinea Online biedt schrijf- en leesondersteuning in diverse talen zoals Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Hierdoor is het programma ook goed te gebruiken bij het leren van talen.

 

 

Methode-onafhankelijk 

Alinea Online biedt online ondersteuning bij begrijpend en technisch lezen en studeren. Daarnaast biedt de software ondersteuning bij het schrijven van teksten. Het gebruiksvriendelijke programma maakt moeilijke lezers en spellers zelfredzaam zodat ze op hun eigen niveau kunnen omgaan met teksten.

 

Veilig online toetsen afnemen met eXamode

eXamode maakt het mogelijk om online toetsen en tentamens af te nemen in de veilige en afgesloten omgeving van Alinea Online. Hierdoor kunnen leerlingen of studenten met een extra ondersteuningsbehoefte ook tijdens toetsen en tentamens hun vertrouwde compenserende programma gebruiken. Fijn voor hen, want dit zorgt voor minder stress en frustraties.

De docent of supervisor zet toetsen klaar in de afgeschermde omgeving van eXamode. Leerlingen en studenten hebben tijdens de toets toegang tot de documenten en functies die de supervisor beschikbaar heeft gesteld. 

 

Digitale schoolboeken

Digitale schoolboeken zijn verkrijgbaar via STI (Stichting Toegankelijke informatie) of Dedicon

Schaf een licentie aan voor onbeperkt gebruik
Bestel Alinea Online
Kies voor een bestuurslicentie met korting
Bekijk de voordelen

Alinea Online

Compenserende software voor online werken

Alinea Online is het gebruiksvriendelijke compenserende programma met de beste prijs-kwaliteitverhouding in de markt. De software geeft ondersteuning bij dyslexie en andere lees- en/of spellingproblemen, maar is ook breder inzetbaar. Bijvoorbeeld voor leerlingen met TOS, ASS, AD(H)D en een NT2-achtergrond. 

Alinea Online is altijd en overal beschikbaar op devices met een internetverbinding. Het is goed in te zetten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en zelfs geschikt op de werkvloer!

  • Veel ondersteunde functies die zorgen dat leerlingen efficiënter werken en zich beter kunnen focussen op tekstbegrip 
  • Slimme woordvoorspeller en woordenboek dat ondersteunt bij werkwoordspelling 
  • Toename in zelfvertrouwen én motivatie bij de leerling 

Alinea Online is nu uitgebreid met eXamode. Met deze functionaliteit kunnen scholen digitaal toetsen en tentamens afnemen in een veilige en afgesloten omgeving. Lees hier meer over eXamode.

Meer weten over Alinea Online

Meer dan voorlezen alleen

De gebruiksvriendelijke werkomgeving biedt toegang tot heel wat handige functies. Compenserende software doet namelijk veel meer dan voorlezen alleen.

 

Lezen

De zin en het woord die worden voorgelezen worden met een highlight aangegeven. De voorleesstem en de leessnelheid zijn naar wens in te stellen.

 

Schrijven

De software werkt als schrijfhulp, voorkomt het maken van fouten én corrigeert gemaakte fouten. Daarnaast krijgt de gebruiker ondersteuning bij werkwoordvervoegingen.

 

Tekstbegrip

Het programma heeft een uitgebreide woordenboekfunctie. De verklarende, vertalende en beeldwoordenboeken dragen bij aan het tekstbegrip en verrijken bij schrijven het taalgebruik.

 

Leren

De leerling kan met verschillende kleuren woorden en zinnen markeren en die laten omzetten naar een samenvatting. Ook kan hij of zij de samenvatting beluisteren.

Op wetenschappelijke basis

Verschillende studies tonen aan dat er een significante verbetering van het tekstbegrip is wanneer een zwakke lezer leest met behulp van geavanceerde compenserende voorleessoftware. De software vergroot de zelfstandigheid en draagt bij aan (lees)motivatie en meer schoolplezier.

 

Onderzoek naar de effectiviteit van compenserende software laat positieve effecten zien op de kwaliteit van taken en de snelheid waarmee ze worden uitgevoerd. Het gebruik van compenserende hulpmiddelen kan daarnaast ook een remediërend effect hebben. De inzet heeft positieve effecten op lees- en spellingniveau, woordbegrip en tekstbegrip.

Vergelijk compenserende software

Benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen onze compenserende software?

Lees dan het artikel ‘De meerwaarde van compenserende software’

Onze programma’s

product image product brand

Compenserende software voor online werken

Bekijk
product image product brand

Geavanceerde compenserende software

Bekijk
product image product brand

Compenserende software voor online gebruik

Bekijk