Ontvang nu 50% korting op een licentie bij het afrekenen in onze webshop of via een offerteaanvraag. Deze actie is geldig tot en met eind 2024.

Webinar 

Ontdek hoe Flits! Tutorlezen bijdraagt aan effectief onderwijs door onze gratis on-demand webinar te bekijken. In slechts 15-20 minuten kom je alles te weten over Flits! Tutorlezen.De kern van Flits! Tutorlezen

Insgesproken woorden

Flits! Tutorlezen bevat ruim 5.000 ingesproken woorden. Deze woorden kunnen klank voor klank, gesplitst of als heel woord worden aangeboden. In acht modules krijgt de gebruiker steeds een leesmoeilijkheid aangeboden.

 

Oefenstof op maat

De onderwijsprofessional bepaalt zelf waar de leerling instroomt. Dit kan met behulp van sleutellessen, maar ook naar eigen inzicht. Zet de software in vanaf groep 3 bij leerlingen die niet helemaal mee kunnen komen met de rest van de klas. Deze leerlingen hebben een laag leestempo en zijn geneigd om spellend te blijven lezen of een radende leesstrategie te ontwikkelen.

Methode-onafhankelijk en vertrouwd

Flits! Tutorlezen is naast elke lesmethode te gebruiken. Het bevordert het automatiseren van het leesproces op woordniveau.

 

Voor tutoren is geen voorkennis van leren lezen vereist. Daardoor kunnen ook ouders, vrijwilligers en medeleerlingen als tutor dit programma gebruiken.

 

Het programma biedt ook auditieve ondersteuning tijdens het oefenen.

Schaf een licentie aan voor onbeperkt gebruik
Bestel Flits! Tutorlezen
Kies voor een bestuurslicentie met korting
Bekijk de voordelen

Flits! Tutorlezen

Automatiseert het leesproces op woordniveau

Flits! Tutorlezen is een methodeonafhankelijk flitsprogramma voor leerlingen met een radende of spellende leesstrategie en leerlingen waarbij het geautomatiseerd lezen nog niet tot stand is gekomen. De inzet bevordert het automatiseren van het leesproces op woordniveau.

Zet Flits! Tutorlezen in op ondersteuningsniveau 2 en 3. Het is geschikt voor leerlingen in de groepen 3 tot en met 8.

  • De leerling kan zowel thuis als op school oefenen, wat zorgt voor flexibiliteit. 
  • Leerlingen komen door Flits! in aanraking met duizenden unieke woorden.
  • Door het onderdeel tempolezen kunnen onzekere lezers op hun eigen tempo oefenen, waardoor druk wordt weggenomen en ze meer zelfvertrouwen krijgen.  

Meer weten over Flits! Tutorlezen

Aanvullende informatie

Zwakke tot matige lezers oefenen intensief en systematisch en krijgen elke leesmoeilijkheid stap voor stap aangeboden. Ze kunnen met Flits! Tutorlezen niet alleen op school, maar ook thuis oefenen.

Flits! Tutorlezen registreert de resultaten en geeft een overzichtelijke rapportage van de vorderingen. Het programma houdt ook bij of er opvallende scores zijn behaald. Hierdoor kan je gericht sturen op leervoortgang en leeropbrengsten van individuele leerlingen.

Op wetenschappelijke basis

Flits! Tutorlezen is ontwikkeld vanuit de vergoede dyslexiezorg en is gebaseerd op uitgangspunten die bewezen effectief zijn voor zwakke lezers.

 

Het programma is adaptief, het volgt de vorderingen van de leerling en biedt nieuwe leesoefeningen aan als de vorige oefeningen voor tenminste 90% worden beheerst.

 

Bereikbaar vanuit Lexipoort

Flits! Tutorlezen is bereikbaar via Lexipoort, het klantportaal van Lexima. Hierin doe je ook het beheer van het programma. Daarnaast zien leerkrachten en intern begeleiders in Lexipoort resultaten in van alle leerlingen die met de producten werken.

Lees meer over Lexipoort