Demo

Bekijk de demo en ontdek hoe Kurzweil 3000 werkt. Binnen 10 minuten leer je alles over de belangrijkste functionaliteiten.

Webinar

Wil je meer leren over Kurzweil 3000 en hoe je ermee kunt bijdragen aan effectief onderwijs? Schrijf je dan nu in voor de webinar. Tijdens de webinar kun je via de live-chat vragen stellen aan onze inhoudsexperts.

De kern van Kurzweil 3000 

Werken in digitale omgeving en op papier

Kurzweil 3000 kan zowel offline als online worden ingezet. Het programma werkt via de browser met alle digitale teksten.

 

Leren van talen

Kurzweil biedt compenserende schrijf- en leesondersteuning in diverse talen zoals Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Hierdoor is het programma ook goed te gebruiken bij het leren van talen.

 

Toetsen en examens

Kurzweil 3000 mag zonder internetverbinding gebruikt worden tijdens de eindtoets van het basisonderwijs, tentamens en examens. Lees meer op Eindtoets en dyslexie of Eindexamen en dyslexie

 

Gebruikt de school Woots om digitaal toetsen af te nemen? Kurzweil 3000 kan ook worden gebruikt om teksten, vragen en opdrachten van een toets voor te lezen.

Methode-onafhankelijk 

Kurzweil 3000 biedt online ondersteuning bij begrijpend en technisch lezen en studeren. Daarnaast biedt de software ondersteuning bij het schrijven van teksten. Het gebruiksvriendelijke programma maakt moeilijke lezers en spellers zelfredzaam zodat ze op hun eigen niveau kunnen omgaan met teksten.

 

Digitale schoolboeken

Digitale schoolboeken zijn verkrijgbaar via STI (Stichting Toegankelijke informatie) of Dedicon.

Schaf een licentie aan voor onbeperkt gebruik
Bestel Kurzweil
Kies voor een bestuurslicentie met korting
Bekijk de voordelen

Kurzweil

De meest geavanceerde compenserende software

Kurzweil 3000 geeft ondersteuning bij dyslexie en andere lees- en/of spellingproblemen, maar is ook breder inzetbaar. Bijvoorbeeld voor leerlingen met TOS, ASS, AD(H)D en een NT2-achtergrond. Zo kan de gebruiker zelfredzaam en op zijn of haar eigen niveau omgaan met teksten. Kurzweil 3000 scoort op kwaliteit, unieke veelzijdigheid en betrouwbaarheid. De software is de beste compenserende software voor online en offline werken. De cloud toepassing maakt het inzetbaar op alle devices met een internetverbinding.  

Kurzweil is goed in te zetten is goed in te zetten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en zelfs geschikt op de werkvloer! 

  • Veel ondersteunde functies die zorgen dat leerlingen efficiënter werken en zich beter kunnen focussen op tekstbegrip 
  • Slimme woordvoorspeller en woordenboek dat ondersteunt bij werkwoordspelling 
  • Leerling kan mindmaps maken om snel ideeën te bundelen en organiseren. 
  • Toename in zelfvertrouwen én motivatie bij de leerling 

Meer weten over Kurzweil 3000 

Meer dan voorlezen alleen

De gebruiksvriendelijke werkomgeving biedt toegang tot heel wat handige functies. Compenserende software doet namelijk veel meer dan voorlezen alleen.

 

Lezen

De zin en het woord die worden voorgelezen worden met een highlight aangegeven. De voorleesstem en de leessnelheid zijn naar wens in te stellen.

 

Schrijven

De software werkt als schrijfhulp, voorkomt het maken van fouten én corrigeert gemaakte fouten. Daarnaast krijgt de gebruiker ondersteuning bij werkwoordvervoegingen.

 

Tekstbegrip

Het programma heeft een uitgebreide woordenboekfunctie. De verklarende, vertalende en beeldwoordenboeken dragen bij aan het tekstbegrip en verrijken bij schrijven het taalgebruik.

 

Leren

De leerling kan met verschillende kleuren woorden en zinnen markeren en die laten omzetten naar een samenvatting. Ook kan hij of zij de samenvatting beluisteren.

Op wetenschappelijke basis

Verschillende studies tonen aan dat er een significante verbetering van het tekstbegrip is wanneer een zwakke lezer leest met behulp van geavanceerde compenserende voorleessoftware. De software vergroot de zelfstandigheid en draagt bij aan (lees)motivatie en meer schoolplezier.

 

Onderzoek naar de effectiviteit van compenserende software laat positieve effecten zien op de kwaliteit van taken en de snelheid waarmee ze worden uitgevoerd. Het gebruik van compenserende hulpmiddelen kan daarnaast ook een remediërend effect hebben. De inzet heeft positieve effecten op lees- en spellingniveau, woordbegrip en tekstbegrip.

Vergelijk compenserende software

Benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen onze compenserende software?

Lees dan het artikel ‘De meerwaarde van compenserende software’.

Andere compenserende programma’s

product image product brand

Compenserende software voor online werken

Bekijk
product image product brand

Compenserende software voor online en offline

Bekijk
product image product brand

Compenserende software voor online gebruik

Bekijk